Seminarier

SEMINARIUM MED BRUTUS ÖSTLING

Om att fotografera djur, om medljus, motljus, sidljus, blixtljus, vindriktningens betydelse, komposition för böcker och mycket annat.

Detta är den något långa men också heltäckande titeln på vårt seminarium med Brutus Östling som i februari är aktuell med boken ”Konsten att fotografera fåglar och andra djur: Version 2.0”, en rejält omarbetad version av den uppskattade handbok som kom ut för sju år sedan. I föreläsningen berättar han om hur man kan använda naturligt respektive konstgjort ljus i djurfotograferingen och litet om hur han tänker när det gäller kompositionen om syftet är att bilden ska publiceras i bokform, något som numera blir allt vanligare när man enkelt kan beställa en fotobok från något av de stora fotolabben.

SEMINARIUM MED PATRIK LARSSON

Framkalla landskapsbilder i Lightroom.

Detta är seminariet för dig som vill ge dina landskapsbilder extra briljans och en tredimensionell känsla. Patrik kommer under seminariet att fokusera på de verktyg i Lightroom som lyfter fram ljuset och kompositionen i dina landskapsbilder. Han kommer att visa hur man jobbar med enkla grundläggande justeringar för att ge bilden en bra grund och sedan gå vidare med mer avancerade selektiva justeringar. Du kommer också att lära dig hur du kan använda den fina intervallmasken för att ytterligare förfina dina selektiva justeringar och på så sätt kunna ge bilden ännu mer briljans och dynamik.