Om Naturfotograferna Arvika

Vilka är vi ?

En grupp fotointresserade personer mellan 20 till 78 år, både kvinnor och män, som har en särskild lidelse för naturfotot. De flesta bor i Arvika men vi har medlemmar även från andra delar av Värmland. Våra medlemmar har vitt skilda intresseriktningar, allt från landskap, fåglar, däggdjur, insekter, kräldjur till macro, undervattensfotografering och natthimlen. Hos oss finns både nybörjare och mer rutinerade rävar. Föreningen har funnits sedan 1986.

Vår målsättning

”Att utveckla och främja den fotografiska konsten samt att skapa förutsättningar för en meningsfull sysselsättning för föreningens medlemmar i alla åldrar.”

Var håller vi till ?

Vi träffas oftast i vår välutrustade klubblokal på Tingsgatan 11. Där har vi inrett en bildvisningslokal med biofåtöljer för bästa komfort. Vi har ett rejält kök, datorarbetsplatser, plats för studiecirklar och möten. Det är där vi har våra medlems-möten, bildkvällar, studiecirklar och andra inomhus-aktiviteter. Men vi har även aktiviteter på andra ställen både inomhus och utomhus. Vi ställer ut bilder i olika sammanhang både i Arvika med omnejd och på andra platser. Utflykterna i naturen sker både i närområdet och på mer avlägsna utflyktsmål.

Vad gör vi ?

Vi har en formell styrelse men de flesta besluten tas vid våra medlemsmöten, fyra gånger per år, där varje medlems röst väger lika tungt. Medlemsmötet innehåller dessutom olika aktiviteter såsom bildvisning av medlem eller annan fotograf, öppen spontan bildvisning, fortbildningsaktivitet.

Varannan onsdag utom på sommaren anordnas bildkvällar med bildvisningar, utbildningar, studiecirklar, teknik- och bilddiskussioner.

Fototävlingar inom föreningen har vi två gånger per år. Den som får sammanlagt flest poäng blir Årets Naturfotograf. Dessutom deltar många medlemmar i andra tävlingar, till exempel i Värmlandsfoto.

Föreningen bedriver också aktiv naturvård genom att vintertid utfodra örnar med giftfri mat.

Arvika Fotofestival anordnas av föreningen vartannat år. Då är det företagsmässa, fotoutställningar, seminarier och bildvisningar. Kända fotografer från både Sverige och Norge deltar varje gång. Nästa festival äger rum den 1 februari 2020.

Föreningen ställer årligen ut bilder under Arvika Mârten första helgen i oktober.

Resor och utflykter anordnas regelbundet. Oftast är det kortare resor i närområdet under helger eller kvällar. Men även längre resor har förekommit, exempelvis till Alsterdalen, fågelön Runde, Vänerskärgården, fågelsjön Kvismaren och naturreservatet Fänstjärnshöjden i Norra Ny.

www.naturfotografernaarvika.se