Om Arvika Fotofestival 2020

Arvika Fotofestival, i nuvarande format, arrangerades första gången 2010 och har därefter återkommit vartannat år. Arvika Fotofestival arrangeras alltid under en lördag i månadsskiftet januari/februari. 2020 arrangeras festivalen den 1 februari. Festivalen arrangeras av fotoklubben Naturfotograferna Arvika och  senaste festivalen besöktes av cirka 600 personer.

Fram till 2018 arrangerades festivalen i Taserudsgymnasiets aula och kringliggande utrymmen. Nytt för 2020 är att festivalen flyttar in i centrala Arvika och nyrenoverade kulturhuset Ritz. Den toppmoderna hörsalen – Ritz Scen – med 225 platser, ger optimala förutsättningar för högklassiga upplevelser av naturen i ljud och bild.

Festivalen har en tydlig inriktning mot naturfoto och innehåller bildvisningar, företagsmässa, seminarier och fotoutställningar. Gästande fotografer tillhör de skickligaste och mest välkända naturfotograferna i Sverige och Norge. Genom åren har Arvika Fotofestival gästats av svenska naturfotograferna Brutus Östling, Serkan Gunes, Staffan Widstrand, Magnus Elander, Annelie Utter, Tom Svensson, Anders Geidemark, Tore Hagman och Peter Gerdehag för att bara nämna några. Från Norge har äktaparet Orsolya och Erlend Haarberg samt Öyvind Antonsen medverkat. 2020 kommer vi för första gången att gästas av två utomnordiska fotografer!

Utöver bildvisningar är fotograferna utställare i den stora fotoutställningen. Utställare är också andra gästfotografer och föreningens medlemmar.

Företagsmässan är ett annat uppskattat inslag i Arvika Fotofestival. Där gästas vi av företag inom fotobranschen, allt från generalagenterna för de stora kameramärkena och fototillbehören till mindre fotohandlare, bokförlag, naturboksföretag, produktnischade företag till de som säljer naturfototidskrifter eller är representanter för ideella fotoorganisationer.

Tack vare flytt till kulturhuset Ritz kan vi 2020 erbjuda två olika seminarier för att besökare ska kunna förkovra sig inom naturfotografin.

Företagsmässan och fotoutställningarna har fri entré. Endast bildvisningar och seminarier har entréavgift. Här erbjuds såväl bildvisningspaket som biljetter till enstaka bildvisningar och seminarier. Vi erbjuder rabatterat pris till ungdomar. Sponsorspaket för företag erbjuds också.

Under hela dagen finns möjlighet till förtäring i olika former. Allt från frukost och lunch till korvförsäljning och fika.

Vi hoppas att det högklassiga programmet och flytten in till centrala Arvika kommer att locka ännu fler besökare än tidigare.